26 Ağustos 2011 Cuma

PİDELİ KÖFTE (iskender tadında )


MALZEMELER:

1 Adet pide

SOS İÇİN

2 Kaşık Tereyağı

2 Kaşık Zeytinyağı

2 Yemek Kaşığı Salça

1 Bardak Su

KÖFTE İÇİN

300 gr Kıyma

Bayat Ekmek İçi

Bir Soğan

Kekik

1 diş sarımsak

Kimyon

Bir Yumurta

Tuz karabiber

ÜZERİ İÇİN

domates,biber

tereyağ

HAZIRLANIŞI: Öncelikle servis tabaklarına doğradığımız pideleri dizelim, daha sonra köfte malzemelerimizi yoğurup tavada pişirelim. Bu arada sos için tereyağı ve zeytinyağını eritip, salçayı koyalım. Tuz ve karabiber ekleyelim.Ve su koyup beş dakika kaynatalım. Sosu pidelerin üzerine yayalım, üstüne köfteleri, dörde bölüp kızartığımız domatesi,kızartığımız biberleri kenarına koyalım üstüne eritilmiş tereyağını döküp yanına yoğurdunu koyup servise hazır hale getirelim. Soğumadan yiyelim

Afiyet olsun...

2 yorum:

sedef kalem dedi ki...

bence de soğumadan yiyelim :) çok güzel gözüküyor ellerine sağlık...

LeylaK dedi ki...

çok nefis görünüyor. ahh gece gece olsa yenirdi. ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...