1 Mayıs 2012 Salı

ENGİNAR SARMASI



MALZEMELER

5 adet enginar
250 gram taze asma yaprağı
2 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, zeytinyağ
1.5 su bardağı su
 ÜZERİ İÇİN
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Bir buçuk su bardağı su
YAPILIŞI
ayıklanmış yıkanmış enginarları limonlu suda bekletin. (kararmamaları için).
2 adet ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun salçayı ilave edip kavurmaya devam edin Yıkanmış pirinci de ilave edip 1-2 dakika daha kavurun  baharatları ve tuzu koyun bir bardak su ekleyin suyunu çekince maydonozu koyup karıştırın ocağı kapatın 
Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 ya da 5 adet (yapraklarınızın büyüklüğüne göre) asma yaprağını kare olacak şekilde yerleştirin.
Ortasına enginarınızı yerleştirin.
İçlerine 2 yemek kaşığı soğuyan iç harcınızdan koyun.
Taze asma yaprağını enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın.
Tüm enginarlar bitene kadar aynı işleme devam edin.
Kalan son kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereniz zeminine yayın.
Yaprağa sarılı enginarlarınızı yerleştirin.
Üzeri için gerekli zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra servis tabağına alıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.




1 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Müjgancım, çok değişikmiş.Enginarlar bitmeden ,son hız hemen deneyeyim.Eline sağlık.