MALZEMELER
Yarım kg. irmik
4 su bardağı şeker
1 kilo lt. Süt
1 su bardağı su
250 gr. Margarin
Fıstık ( arzuya göre )
MALZEMELER
İrmik margarin ile birlikte kavrulur, fıstık koyarsanız irmikle beraber kavurun yakmadan sürekli karıştırarak kavurun
Diğer tarafta ocak üzerinde ılınan sütün içine şekeri koyup eriyene kadar karıştırın Kavrulan irmiğe sıcak şekerli süt karışımı ilave edilecek birden dökmeyin yavaş yavaş dökün yoksa ocağınız kirlenir Göz göz olunca ocağı kapatın, tencerenin üstüne bir havlu koyup kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. O kendini çekecek bir süre sonra.yarım saat yeterli dinlenmesi için
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder