8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA





MALZEMELER


2 su bardağı pirinç,
2 tane soğan,
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 demet maydanoz,
1 tane limon,
yeteri kadar tuz
3 tane domates
yarım kilo asma yaprağı
tavuk bulyon 1tane
    YAPILIŞI
Öncelikle pirinci , nişastası gidene kadar yıkayın. 1 çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı ile minik minik doğradığınız soğanları pembeleştirin.salçasını ve domates rendesini koyup kavurun Üzerine pirinçleri koyup kavurmaya devam edin. Salçasını, tuzu ve baharatlarını ekleyip 3,4 dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu döküp kısık ateşte iç harcınıı yarı kıvamda kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Diğer taraftan yaprağınızı sıcak suda haşlayın ,Ilıyan iç harcına ince kıyılmış maydanoz koyun. Bu işlemden sonra sarma işlemine başlayabilirsiniz...Sardıktan sonra yayvan bir tencereye dizip tavuk bulyonu sıcak suda eritin zeytinyağ ve limon suyunu döküp üzerine düz bir porselen tabak koyun ve tencerenin kenarından görüncek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin.



AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: