27 Ekim 2019 Pazar

Ankara tava


 Ankara tava
Düğün,sünnet,davet yemeğidir eski ankara mutfağına aittir
Ana vatanı orta asya ve kafkaslar
250 gram kuzu eti
1 soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz karabiber
Yağ
1 bardak arpa şehriye 2 bardak su
Eti kavuralım üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri koyup kavuralım sonra domatesleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
Pilavı için yağ koydugumuz tavaya arpa şehriyeyi koyup kavuralım tuzunu suyunu verip kısık ateşte pişirelim etler pişip suyunu çekince pilavın üzerine  dökelim kısık ateşte 10 dakika daha pişsin kapatın

Hiç yorum yok: