tarifimi P D C S 30 etkinliği için arkadaşım http://susamcorekotu.blogcu.com/ a gönderiyorum
1 adet hazır pandispanya (2 katlı, sade)
balkabağı 600 gram
2 su bardağı toz şeker
keki ıslatmak için 2mandalina suyu
yarım bardak kabağın şerbetinden
ceviz içi
1paket sade krem şanti
1çay bardağı süt
YAPILIŞI
Balkabağını temizleyip küçük küçük doğrayın, tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana dek pişirin.piştikten sonra bir süzgeçe alıp suyunun süzülmesini sağlayın. kabakları çatalla veya rondo ile ezerek püre haline getirin, ılınmaya bırakın.
Kabak püresi soğuduktan sonra sonra yarısını bir kaba alıp hazırladığımız kremşantiyi ilave edelimkarıştıralım.Kremşantili kabak püremizi buzluğa kaldırıp 10 dakika dinlendirelim
Kekin 1.katını servis tabağına alarak mandalin suyu ve kabağın şerbetini 1 su bardağında birleştirin keki ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremşantili kabaklı karışımı dökün üzerine ceviz serpinkekimizin 2.katını ıslatıp üzerine kapatın
ayırdığımız diğer kabak püresini pastamızın heryerini kaplayacak şekilde sürelim.üzerine krem şantiyle süs yapalımPastamızı dolapta 1gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. kremşantiyi kabakla karıştırmadan 2 kaşık kadar ayırın üzerini süslemede kullanalım
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder