Malzemeler:
25 adet kabak çiçeği
1 - su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 çay karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabak çiçekleri zedelenmeden yıkanır.
Yaprakları yırtmadan, ortalarındaki tohum kısımları kopartılıp çıkartılır.
Pirinç sıcak su dolu bir kabın içinde su soğuyana kadar bekletilir.
Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında kavrulur.
Rendelenmiş bir domates eklenip, zeytinyağında çevrilir.
Süzülen pirinçler, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır..
Kabak çiçeklerine bir tatlı kaşığı kadar pirinç doldurulup, yaprakları içe doğru kapatılır.
Yayvan bir tencereye yan yana gelecek şekilde aralıksız dizilir.
Üzerine zeytinyağı, tuz ve çiçeklerin üzerine gelecek kadar su eklenir.
Yarım saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder