Peynirimide yaptım bilmediklerimi
ögrenmeye meraklıyım
Evde köy Peynir Yapımı
Bu tarifte çiğ süt kullanımı önemli. 5 litre çiğ sütü vücut sıcaklığına ulaşana dek ısıtın (35-37 derece) küçük parmağınızın dayanacağı sıcaklıkta içine eczaneden veya organik marketlerden bulabileceğiniz peynir mayası 1 tatlı kaşığı peynir mayası ekleyin ve karıştırın,yoğurt mayalama yönteminde olduğu gibi bir bezle sıkıca sararak 1,5 saat mayalanmasını bekleyin. Peyniriniz katıca bir yoğurt kıvamına gelmişse süzülmeye hazırdır. Peynirinizi iri kareler halinde dilimleyip bir tülbent yardımı ile süzün. Daha sonra üzerine ağırlık koyarak en az 3 saat bekletin. Dilimlenmeye hazır hale gelen peynirinizi dilimleyip tuzlayın ve ertesi gün salan suyunu süzün , salamura suyu hazırlayın 1litre kaynamış soğumuş içme suyuna 6 yemek kaşığı kaya tuzu koyun ve yumurta testi yapın yumurta dibe cökmúyorsa kavanoza koyduğumuz peynirin üzerine dökün dolaba kaldırın en az 1 ay beklesin hemen yemeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder