27 Nisan 2010 Salı

AŞURE




MALZEMELER

1 kilo buğday,2,5 kilo şeker

2 su bardağı fasulye,akşamdan ıslatın,sabah pişirin

2 su bardağı nohut,akşamdan ıslatın,sabah pişirin

1 su bardağı pirinç,akşamdan ıslatın,sabah pişirin

1 kahve fincanı bulgur,kahve fincanı mercimek

1 su bardağı kuru üzüm,akşamdan ıslatın

1 su bardağı süt

kuru kaysı,doğrayıp akşamdan ıslatın

2 portakal kabuğu çok ince doğranmış

2 elma kabuğu soyulup zar şeklinde doğranmış

2 yemek kaşığı nişasta

10 tane karanfil

üzeri için,tarçın,ceviz,fındık,susam

YAPILIŞI

Buğdayı akşamdan sıcak suyla temiz su çıkana kadar ovarak yıkayın ,pişireceğiniz tencereye koyup üzerine kaynamış 5,6litre su dökün 10 dakika kaynatın tencereyi kalın bir örtüyle sarın(ben battaniyeye sardım)sabah tencerenizi ocağa koyun buğdaylar pişmiş olacaklar suyu azsa su kaynatıp ilave edin kaynamaya başlayınca fasulye,nohut,bulgur,mercimek,karanfili koyun kaynasın daha sonra pirinç,portakal,kabuğu,kaysı,elma ve üzümü ilave edin yarım saat sonra şekerini dökün biraz daha pişirin ara ara karıştırın dibine tutmasın 2 kaşık nişastayı 1 su bardağı sütle karıştırıp aşurenizin içine dökün 10 dakika sonra ocağı kapatın yarım saat dinlendikten sonra kaselere doldurun üzerinide istediğiniz şekilde süsleyip komşularınıza götürebilirsiniz .

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: