P.D.Ç.ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİ http://yemekelisleri.blogcu.com/
MALZEMELER
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı nişasta
50 gram margarin
1 su bardağı şeker
1 litre yarım yağlı süt
1 tanefalım damla sakızı,yada damla sakızı
1 paket vanilya
yarım kilo çilek
bir paket çilekli jöle
YAPILIŞI
Unu ve nişastayı margarinle beraber tencerede biraz kavurun. Ardından üzerine vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip, falım damla sakızıda küçük parçalar halinde koparıp tencereye atın koyulaşana kadar sürekli karıştırarak (mutlaka tel çırpıcıyla) pişirin. Altını kapattıktan sonra, vanilyayı koyup 15-20 dakika mikserle çırpın. Islattığınız borcama dökün soğuyunca üzerine ikiye kestiğiniz çilekleri sıralayın bir paket çilek jölesini tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün jöle donduğunda servis yapabilirsiniz.AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder