8 Nisan 2010 Perşembe

EKMEK DOLMASI





MALZEMELER

1 Tane dolmalık ekmek
200 gram kıyma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz ,karabiber
maydanoz
2 Tane patates
yarım kahve fincanı sıvı yağ
YAPILIŞI

Dolmalık ekmeğiniz 2 gün önceden alın bayatlasın o zaman içini rahat boşaltırsınız.
Ekmeğin içini boşaltalım ,tavaya yağı soğanı , kıymayı koyup kavuralım,daha sonra salçayı
Tuzu kara biberi ve ekmek içinide ilave edip kavuralım son olarak ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştıralım ocağı kapatalım. Bir kase sıcak suyun içine, yarım fincan sıvı yağ koyup,Ekmeğin içini kaşıkla ıslatalım,kavurduğumuz malzemeyle dolduralım kestiğimiz kapağı üzerine kapatalım.
Tencerenin dibine kalın dilimlenmiş patatesleri sıralayın ,üzerine ekmeği koyun.yağlı suyla dışınıda ıslatalım 
. Kalan suyu patatesleri geçmeyecek şekilde tencereye boşaltın.15 dakika ekmek yumuşasın patatesler pişsin ocağınızı kapatın.

not :patatesleri ekmek suya temas diye koyuyoruz.pasta gibi kesip servis yapın,yanına ayran yakışıyor.
AFİYETOLSUN





















Hiç yorum yok: