MALZEMELER
6-7 patates
500 gram kemikli et
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kasığı sıvıyağ
1 yemek kasığı dolusu salcaa
bir cay kaşığı kırmızı toz biber
tuz ve su
YAPILISI:
Soğanı iri doğrayın yada arpacık soğan kullanın tencerede sıvı yağ ile birlikte hafif pembelesinceye kadar kavurun.Etleri yıkayıp tencereye ilave edin.Etler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun.Salçasını ve kırmızı biberi koyup iki üç dakika daha kavurun. Patatesleri iri iri doğrayın ekleyin ve kavurmaya devam edin.Üzerini iki parmak kadar geçeçek şekilde sicak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın kaynamaya bırakın.Etler ve patatesler yumuşamaya başlayınca tuzunu koyun.yemek suyunu çekmişse ve pişmemişse kesinlikle soğuk su ilave etmeyin kaynamış su koyun soğuk su koyarsanız etiniz sertleşir geç pişer.
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder