27 Nisan 2010 Salı

GÜL REÇELİ


gül reçelini kardeşimin eşi mürüvet yapmış kızımla kahvaltıya gitmiştik sofrada görünce tadına baktım güzel fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istedim, denemek isteyenler için tarifinide yazıyorum

MALZEMELER

150 gr Gül Yaprağı

5 bardak Toz Şeker

1 Limon

2 bardak Su

YAPILIŞI
Gül yaprakları iyice yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara konur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir.2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencereye 2 bardak su ve şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara alınır.
AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: