MALZEMELER
1kilo kabak
5 tane domates
2 tane kuru soğan
2 tane biber
tuz, karabiber
250 gram tavuk göğsü
kaşar peyniri
sıvı yağ
YAPILIŞI
Kabakları uzunlamasına ikiye bölün alt kısmından ince bir parça kesin tepside rahat otursun tencerede su kaynatın kabakları içinde biraz haşlayın çok yumuşamasın haşlanan kabakları soğuk suya koyun tatlı kaşığıyla içlerini boşaltın.iç malzemesini hazırlayalım tavuk etlerini küçük küçük doğrayın yağ koyduğunuz tavada soteleyin suyunu çekince doğradığınız soğanları ve biberleri ilave edip kavurun,domatesi küp küp kesip onuda ilave edin tuzunu karabiberini koyun kaynasın 1 çay bardağı su koyun 5dakika kaynasın ocağı kapatın pişirdiğiniz malzemeyi süzün dikdörtgen borcama sıraladığınız kabakların içine doldurun
Süzdüğünüz iç malzemenin suyunu tepsinin dibine dökün ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında pişirin 10 dakika sonra çıkarıp rendelediğiniz kaşarları üzerlerine paylaştırın
Kaşarlar eriyene kadar tekrar fırınlayın 5 dakika yetiyor .sıcak servis yapın.
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder