17 Nisan 2010 Cumartesi

KONSERVELER


Yaz aylarının son günlerini yaşıyoruz sebzeler tükenmeden hazırlık yapmayanlar iş başına hepinizin bildiği şeyler konserveler ama ben arşivimde bulunması ve ilerde çocuklarım faydalansınlar diye yayınlıyorum haa bazen bazı şeyleri nasıl yaptığımı kendimde unutuyorum .
BAMYA KONSERVE


Bamyaları yıkayın kuruyunca huni şeklinde temizleyin kavanoza yerleştirin 1 kiloluk kavanoza yarım kilo bamya koyun üzerine 1tatlı kaşığı tuz 2 topan limon tuzu koyup su doldurun bıçakla kenarlarından havasını aldırıp kapağını kapatın düdüklü tencerede 5 dakika kaynatın , çıkarın kavanozları soğuyana kadar ters kapatın.


FASÜLYE KONSERVE


Fasulyeleri ayıklayıp rendelediğiniz dmesle kavurun tuzunu atın soğuyunca kavanozlara doldurup havasını aldırın kapağını kapatıp kaynatın bamyalardaki işlemi uygulayın

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU


Şeftalileri soyup dilimleyin kavanoza yerleştirin üzerine 4kaşık şeker ilave edin suyunu koyup havasını aldırın kapağını kapatıp düdüklüde 5 dakika kaynatın , yiyeceğiniz zaman kaynatmayın şeker az gelirse ilave edip kaselere koyup servis yapın
BARBUNYA
Barbunyaları zemizleyip poşetlere koyun difrize atın

Hiç yorum yok: