29 Nisan 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF




P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİ http://asimelek58.blogcu.com/
MALZEMELER
300 gr tel kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı kırılmış fındık
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 nohut büyüklüğünde damla sakızı

1 paket krem şanti
YAPILIŞI

YAPILIŞI
Kadayıfımızı bir tepsi üzerine sererek 1-2 saat kurutuyoruz yada 1-2 saat derin dondurucuya koyup sertleştiriyoruz. sonra kırıp ufalıyoruz. Genişçe bir tencereye tereyağı şeker ve kırılmış kadayıfları koyup sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Kadayıflar hafif pembeleşmeye başladığında fındıkları ekliyoruz ve kadayıflar iyice pembeleşene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Bu sırada başka bir kapta, krem şanti hariç tüm malzemeyi karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğumasını bekledikten sonra içine bir paket krem şantiyi toz halde ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Kavrulmuş kadayıflarımızın yarısı borcama döküp bir kaşık yardımıyla bastırarak döşüyoruz. Üzerine muhallebimizi döküyoruz. En üste kadayıflarımızın kalanını döküp yine kaşık yardımıyla hafifçe bastırıyoruz. Buzdolabında bir gece bekledikten sonra servis edersek daha güzel oluyor.AFİYETOLSUN



Hiç yorum yok: