26 Mayıs 2014 Pazartesi

MUZLU BATON PASTA


PANDİSPANYA
* 4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*,1 su bardağı un, ,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
2 paket muzlu pudink ve hazırlamak için süt
dilimlenmiş 2tane muZ

ÜZERİ İÇİN
1 paket sade kremşanti ve yarım su bardağı süt,
dlimlenmiş bir tane muz
YAPILIŞI
pandispanyası için yumurtalarımızı ve şekerimizi bir kapta
mikserle çırpıyoruz vanilyamızı ,kabartma tozumuzu ve unumuzu ilave edip karıştırıyoruz.yağladığımız dikdörtgen kek kalıbımıza kekimizi döküyoruz
175 C de pişiriyoruz.soğuyunca kekimizi 3 eşit parça
kesiyoruz ilk katına hazırladığımız muzlu pudingimizi ve muz dilimlerini yerleştiriyoruz.daha sonra ikinci katı kekimizi üzerine kapatıp aynı işlemi uyguluyoruz kalan son katıda üzerine koyup pudink sürüp kremşantiyi heryerini kaplayacak şekilde sürüp muz dilimleriyle süslüyoruz 1 gece dolapta bekletip servis yapın
AFİYETOLSUN

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

İçinde muz olsun, taştan olsun :)) Bayılırım, ellerine sağlık Müjgancım..