30 Nisan 2010 Cuma

PATATES PÜRESİ




Yeni yıl yemeğimizden tarifler
Selmanın yaptığı patates püresi ellerine sağlık canım
MALZEMELER:
5-6 ADET PATATES
BİR MİKTAR SÜT
TUZ,KARABİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YAPILIŞI:

patatesler ince bir şekilde soyulur .küp şeklinde doğranır.geniş olmayan bir tencereye alınır.üzerine doğranmış patateslerin üstünü örtecek kadar sıcak su dökülür.patatesler yumuşadıktan suyunu çekmediyse süzülür bir çay bardağı süt konur sonra el blendırıyla ezilir.daha sonra içine tuz karabiber ve tereyağı atılır,yağ eriyene kadar karıştırılır pürenin kıvamını nasıl seviyorsanız sütünü az yada çok koyarak kıvamını kendinize göre ayarlayın

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: