28 Nisan 2010 Çarşamba

SARMAŞIK KAVURMASI ( acı ot)




FAYDALARI:Sarmaşık, kolestrol ve üreyi düşürür. Vücüttaki ödemi atar.,

Her yerde bilinmeyen doğada yetişen ömrüde az olan bir bitki bu aylarda oluyor ben haftada 2 sefer yaparım bazı yerlerde acı otta denir harika bir tat ,bu aralar kolestrolümde yüksek bol bol ot yiyorum .



MALZEMELER
1 bağ sarmaşık, 1 fincan zeytinyağı, 2 adet kuru soğan, , 1 adet yumurta ve tuz.

YAPILIŞIPazardan alınan sarmaşıkları taze kısımları alınır tek tek elle kırılır taze olan yerlerinden ve bıçakla kıyılır. Bir tavaya zeytin yağı ve doğranmış kuru soğan konulur. Soğanlar pembeleşince, kıyılmış ve yıkanmış sarmaşıklar tavaya ilave edilir.sararana kadar kavrulur kısık ateşte. Üzerine 1 yumurta kırılır ve karıştırılır. Yumurtalar pişince sarmaşık kavurması yenmeye hazırdır tuzunu ocağı kapatınca atıyorum önce atınca acısı fazla çıkar





Hiç yorum yok: