29 Nisan 2010 Perşembe

SOĞAN HALKALARI


SEVGİLİ ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ GİB3 ÜN EV SAHİPLİĞİNİ ARKADAŞIM http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ DAVETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM SOĞAN HALKALARI TARİFİMLE KATILIYORUMYAPIYOR

MALZEMELER:

2 adet büyük boy beyaz soğan

1 çay bardağı maden suyu

yarım su bardağı un,yarim su bardağı mısır unu

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz,kara biber

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

YAPILIŞI:
Soğanların kabuklarını soyup yarım parmak kalınlığında halkalara doğrayın. Halkaları birbirinin içlerinden çıkarıp ayırın. Böylece bir sürü soğan halkası elde edeceksiniz. Madensuyu ,unlar , yumurta ve tuzu mikserle çırpıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Soğanları kızartacağınız tavaya ayçiçiçek yağını alıp kızdırın. Soğan halkalarını beyaz karışıma bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu serilmiş tabağa alın.
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: