16 Nisan 2010 Cuma

SÜTLÜ İRMİK HELVASI



MALZEMELER

Yarım kg. irmik

4 su bardağı şeker

1 kilo lt.
Süt


1 su bardağı su

250 gr. Margarin

Fıstık ( arzuya göre )

MALZEMELER

İrmik margarin ile birlikte kavrulur, fıstık koyarsanız irmikle beraber kavurun yakmadan sürekli karıştırarak kavurun
Diğer tarafta ocak üzerinde ılınan sütün içine şekeri koyup eriyene kadar karıştırın Kavrulan irmiğe sıcak şekerli süt karışımı ilave edilecek birden dökmeyin yavaş yavaş dökün yoksa ocağınız kirlenir Göz göz olunca ocağı kapatın, tencerenin üstüne bir havlu koyup kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. O kendini çekecek bir süre sonra.yarım saat yeterli dinlenmesi için

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: