13 Nisan 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI BAMYA


MALZEMELER
yarım kilo bamya

  • 4 tane domates
  • 1 büyük kuru soğaN
    1 fincan zeytin yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • 1 tane limon

YAPILIŞI

Bamyaları yıkayın suyu süzüldükten sonra tepelerini huni şeklinde kesin yemeği pişireceğiniz tencereye bamyaları koyun üzerine domatesleri rendeleyin soğanları irice doğrayın yağını ve limon suyunu ilave edin kısık ateşte bamyalar sararana kadar pişirin sonra sıcak suyunu verin ocağı çok az açın yemeğin suyu koyulaşana kadar kaynatın dikkat edin bamyalar parçalanmasın çok karıştırmadan pişirin domatesler suluysa sıcak suyu 1bardak koyabilirsiniz.ben yemekleri çok sulu yapmıyorum siz su miktarını kendinize göre ayarlarsınız

AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: