27 Nisan 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



MALZEMELER

1 kg.barbunya

2 orta boy soğan,

1 adet havuç

2 orta boy domates,

1 orta boy patates

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı toz şeker,

zeytinyağ , 5-6 bardak su

YAPILIŞI

Ayıklanan barbunyaları bol suyun içinde çok pişirmeden haşlayın.Tencereye sıvıyağ koyup kıyılmış soğanları pembeleştirin.salçasını ve domates rendesini koyup bir iki dakika pişirin doğranmış havucu ve süzdüğünüz barbunyaları ve küp doğranmış patatesleri ilave edin. Beş dakika kadar kısık ateşte kavrulsun suyunu ,şekerini ve tuzunu ilave edip pişirin
AFİYETOLSUN







Hiç yorum yok: