11 Mayıs 2010 Salı

ISPANAKLI RULO BÖREK



MALZEMELER

6 tane yufka

1 kilo ıspanak

tuz

SOSU İÇİN

1 bardağı yoğurt suyu

1 yumurta

1 çay bardağı yağ
YAPILIŞI
Sos malzemesini çırpın.bir yufkayı açıp üzerine biraz sos gezdirin kesin dört parça elde edinİç malzemeden ayrı bir kaba alın tuzunu ekip avuçlarınızla sıkın yumuşasın yufkaya köşelerine bolca koyun iki tarafından kapatın rulo şeklinde gevşek bir şekilde sarın tepsiye sıralayın tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın kalan sosu üzerlerine sürün 200 derece ısıtılmış fırında pişirin
AFİYETOLSUN
Ispanağı bol olsun diyenler için ideal bir börek gül şekli verdiğimizde ıspanağı az oluyor dolarken yufka yırtılmasın diye az koymak zorunda kalıyoruz böylesi güzel oluyorGelelim yoğurt suyuna yoğurt suyu genelde kalır ya tamamen değerlendirmek adınaKullandım iyide oldu denemenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok: