24 Ekim 2010 Pazar

HAVUÇLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER

1 kase yoğurt

tavuk suyu, yoksa bulyon

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

2 kaşık tere yağ

1 yumurta sarısı

1 adet havuç

tuz

arpa şehriye miktarını siz ayarlayın

1,5-2 litre kadar su

YAPILIŞI

1,5 litre suyu kaynatalım şehriyeleri atalım içine biraz kaynayınca rendelediğimizhavucu ilave edelim o pişe dursun, tere yağ ve tuz hariç malzemeleri çırpın iyice çırpın topak kalmasın çorbanın suyundan ilave edip biraz ılıtıyoruz ve çorbanın içine karıştıra karıştıra döküyoruz birkaç dakika daha kaynadıktan sonra üzerine tere yağ kızartıp dökün çorba hazır

AFİYETOLSUN





Hiç yorum yok: