1 Mayıs 2011 Pazar

KREM ŞANTİLİ ELMA TATLISI

MALZEMELER
10 Adet elma
2 Su bardağı toz şeker
4 Adet karanfil
2 Su bardağı su

yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Şantisi için:
1 Su bardağı soğuK süt
1 Poşet toz şanti
üzeri için dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyuyoruz. Çekirdekleri çıkartıp elmaları pişirebileceğimiz bir tencereye diziyoruz. Üzerine toz şekeri, karanfili, suyu koyup elmalar pişene kadar kaynatıyoruz. Şerbetin içinde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz. Soğuk sütle şantiyi köpürtüyoruz. elmaların içini doldurun şantiyle üzerine döövülmüş ceviz serpin servise hazır

AFİYETOLSUN

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

vayyyy.süper canım.ellerine sağlık.öpüyorum.