22 Mayıs 2011 Pazar

PİYAZ


MALZEMELER

kuru fasulye
1 adet sogan
1 demet maydanoz
1 tane kuru soğan
domates
sosu icin
zeytinyagi, sirke ,limon,tuz
haslanmis yumurta

YAPILIŞI

Fasulyeyi aksamdan islatip,ertesi gun yumusayincaya kadar pisirelim.Sogumaya birakalim,soguduktan sonra bir kabin icine suzelim . zeytinyagi,limon ,sirke ,tuzu iyice karistirip sosumuzu hazirlayalim.Soganlarimizi piyazlik dograyalim domateslerimizi doğrayalım,maydanozlarimizi da irice kiydiktan sonra hepsini guzelce karistiralim.Haslanmis yumurtayla süsleyip servis yapalım.Afiyetler olsun.

4 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

mmm ekşili ekşili nasılda güzel olmuştur o şimdi.ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Adsız dedi ki...

kontrol etmeniz gerekir:)

ebru dedi ki...

Sadece piyaz kendi başına bir öğün benim için. Çok severim. Ellerine sağlık.