8 Haziran 2011 Çarşamba

KATLI RULO POĞAÇA

Malzemeler...
1Su bardağı ılık süt
1Çay bardağı sıvıyağ
1Yumurta(sarısı üzerine)
1Paket yaş maya,
1Tatlı kaşığı şeker
1Tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı maden suyu

Aldığı kadar un

Yumuşak margarin

İç malzemesi:
İsteğe göre herhangi bir iç malzemesi hazırlanır.
Ben beyaz peynir ve maydonozu tercih ettim:)

Yapılışı:
Ilık sütte şeker ve maya eritilir,sırayla diğer malzemeler eklenip yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur 8parçaya bölünür.
Her biri açılarak aralarına margarin sürülüp üstüste konulur ve açılır 16üçgen parçaya kesilip,kenarlara iç malzeme konulur ve sarılıp tepsiye dizilir mayalanması için bekletilir.
Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp 220dereceli fırında pişirilir.
Afiyet olsun



2 yorum:

sevda dedi ki...

poaçalar çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Çok severim poğaçayı,hele böyle güzel kızarmış poğaçaları üç öğün bıkmadan usanmadan yiyebilirim :)
Ellerinize sağlık,nefis gözüküyorlar..
Sevgilerimle..