4 Temmuz 2011 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA


MALZEMELER

4 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt
Üzeri için: 1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Kakao sos için: 2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
YAPILIŞI

Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. yağlanmış dikdörtgen borcama dökün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Yeniden karıştırıp soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklet-tikten sonra dilimleyerek servis yapın. İsterseniz hazır çukulata sos kullanabilirsiniz

AFİYETOLSUN


Hiç yorum yok: