- 500gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- bezelye
- 3 yemek kaşığı yağ
- yarım yemek kaşığı domates salçası, biber salçası
- kekik, karabiber, tuz
Yapılışı
Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
Patateslerin kabukları soyulup doğranır
Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar doğranır.
Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Et iyice yumuşayınca salça, patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
3 yorum:
Ellerine sağlık Müjgancım, nefis görünüyor..Sevgiler..
Elinize sağlık çok sevdiğim et yemeklerinden biridir sevgiler...
tam kıvamlı nefis olmuş:) uzun zamndır da yapmadım yapmalı artık:)
sevgiler
Yorum Gönder