13 Kasım 2011 Pazar

ORMAN KEBABI

Malzemeler:
  • 500gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • bezelye
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • yarım yemek kaşığı domates salçası, biber salçası
  • kekik, karabiber, tuz

Yapılışı

Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
Patateslerin kabukları soyulup doğranır
Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar doğranır.
Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Et iyice yumuşayınca salça, patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN

3 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Ellerine sağlık Müjgancım, nefis görünüyor..Sevgiler..

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok sevdiğim et yemeklerinden biridir sevgiler...

yemekbiraşk dedi ki...

tam kıvamlı nefis olmuş:) uzun zamndır da yapmadım yapmalı artık:)
sevgiler