30 Aralık 2011 Cuma

KARIŞIK MEYVALI PASTA


Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice Yıllara!

MALZEMELER

-4 YUMURTA
-4 KAHVE FİNCANI UN
-2 KAHVE FİNCANI ŞEKER
-1 PAKET KABARTMA TOZU

işiniz aceleyse en yakın markete gidin alın hazır pandispanya

KREMASI İÇİN

-3 SU BARDAĞI SÜT
-4 ÇORBA KAŞIĞI UN
-1/2 SU BARDAĞI ŞEKER

KREM ŞANTİ İÇİN

-1/2 PAKET KREM ŞANTİ
-1 ÇAY BARDAĞI SÜT

pişirmeye vaktinizmi yok alın pasta kreması çırpın soğuk suyla hazırlandı kremanız


MUZ- KİVİ-ÇİLEK ,PORTAKAL,GİBİ MEYVELERDEN BİRİ VEYA BİRKAÇI

PORTAKAL JÖLESİ

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kö­pürene dek çırpalım. Elenmiş unu ve kabart­ma tozunu ilave ederek mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Deliksiz bir kek kalıbını mar­garinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamu­ru kalıba boşaltıp 170 ısılı fırında pişirelim,fırından alalım. Pastayı soğu­tup kalıbından çıkaralım. Ve yarıdan keselim. Kreması için tencereye unu, sütü, şekeri ala­lım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp iyice soğutalım. Krem şantiyi, 1 çay bar­dağı süt ile iyice koyulaşana dek çırpalım..kekimizi keselim reçelimizi sulandırıp kaşıkla iki parçayıda ıslatalım çilek tanelerinide üzerine serpiştirin üzerine krema sürelim onun üzerine muzları dilimleyin.Üzerine pastanın diğer katını kapatalım. Kalan kremayı pastanın üstüne yayalım. 1 poşet kerm şantiyi 1 çay bardağı sütle çırpalım pastanın her tarafına sürelim. Üzerine meyve dilimlerini di­zelim portakallı jöleyi tarife göre hazırlayın biraz soğumaya başladığında kaşıkla pastanın üzerine dökün. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis yapalım.

cumartesi gecesi için pasatamız hazır saat 12 de keseriz inşallah ağzımız tatlansın

AFİYEYOLSUN

8 yorum:

sevil şahin dedi ki...

Ellerine sağlık canım enfes olmuş.

Yaşamın kaynağı Sevgi ise sevgi bir tutku, tutku bir amaç, amaç bir şeyleri birileriyle paylaşmaksa, paylaşmak dostluk, dostluk hatırlamaksa eğer hep aklımdasınız! Yeni yılda da dostluğumuzun daha da pekişmesi ve ebedi olması dileğimle daha nice MUTLU YILLAR!

Nigar SARGIN dedi ki...

Ellerine sağlık müjgan abla nefis görünüyor...İyi seneler dilerim...Kocaman öpüyorum.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Müjgancım; pastayı görünce sizin ev ahalisinden olmadığım için hayıflandım inan:)) Ellerine sağlık canım arkadaşım, iyi ki varsın, mutlu yıllar..

Ada Deniz dedi ki...

ellerine sağlık. Mutlu yıllar dilerim:))

Cevver dedi ki...

Ellerine sağlık canım,Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin canım.Mutlu yıllar diliyorum :))

Adsız dedi ki...

Yeni yillini tüm yüregimle kutlar daha nice yillar saglikli, basariyla sevdiklerinle birlikte görmeni ve gecirmeni diliyorum

sevgilerimle
ugurbocegi1

sarımutfak-hande dedi ki...

pasta güzel olmuş ellerine sağlık canım,pasta tadında bir yıl dilerim :)))

cafemis dedi ki...

Merhaba,nasılsınız,ellerinize sağlık,pasta nefis gözüküyor,Konya 'ya ne zaman geleceksiniz,not bırakırsanız ararım,ben Selçuklu beldesindeyim.13:00-17:00 arası müsaitim,hayallerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileğiyle,sevgiler