15 Mayıs 2012 Salı

DENİZ BÖRÜLCESİ



















MALZEMELER 
   deniz börülcesi
 sarımsak
 Yarım limon suyu
 Zeytinyağı
YAPILIŞI
Börülceleri bol su ile yıkayın ve sert olan sap kısımlarını kesip atın.
Bir tencere sıcak suda yaklaşık20 25-dk. haşlayın.Haşlanan börülcelerin suyunu süzüp, üzerinden soğuk su geçirdikten sonra bir ucundan tutup diğer elinizle aşağı doğru kaydırırsanız kılçığının çıktığını göreceksiniz.
Bu şekilde tümünün kılçıklarını ayıklayıp servis tabağına alın.
Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, çok az tuz ve yarım limon suyu ile hazırladığınız sosu gezdirip servis yapabilirsiniz.

 NOT.TUZU ÇOK AZ SARIMSAĞI DÖVERKEN KULLANIN DENİZ BÖRÜLCESİ KENDİSİ TUZLUDUR TUZ KULLANMAYIN
Afiyet olsun.

4 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım.Bayılırımmmm:)
ben tuz hiç kullanmıyorum sarımsağı ezicide sıkıyorum. gerçekten inanılmaz tuzlu çünkü.

belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

elıne sağlık

pembe kekik dedi ki...

Çok severim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Müjgancım, sarmısak koymamıştım ben hiç bugüne kadar.. Çok iyi fikirmiş. Ellerine sağlık canım..