MALZEMELER
deniz börülcesi
sarımsak
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Börülceleri bol su ile yıkayın ve sert olan sap kısımlarını kesip atın.
Bir tencere sıcak suda yaklaşık20 25-dk. haşlayın.Haşlanan börülcelerin suyunu süzüp, üzerinden soğuk su geçirdikten sonra bir ucundan tutup diğer elinizle aşağı doğru kaydırırsanız kılçığının çıktığını göreceksiniz.
Bir tencere sıcak suda yaklaşık20 25-dk. haşlayın.Haşlanan börülcelerin suyunu süzüp, üzerinden soğuk su geçirdikten sonra bir ucundan tutup diğer elinizle aşağı doğru kaydırırsanız kılçığının çıktığını göreceksiniz.
Bu şekilde tümünün kılçıklarını ayıklayıp servis tabağına alın.
Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, çok az tuz ve yarım limon suyu ile hazırladığınız sosu gezdirip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
4 yorum:
ellerine sağlık canım.Bayılırımmmm:)
ben tuz hiç kullanmıyorum sarımsağı ezicide sıkıyorum. gerçekten inanılmaz tuzlu çünkü.
elıne sağlık
Çok severim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
Müjgancım, sarmısak koymamıştım ben hiç bugüne kadar.. Çok iyi fikirmiş. Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder