19 Mayıs 2012 Cumartesi

KEFİR MAYALAMA


Kefir nasıl yapılır?
 ben pastörize sütle yapıyorum  ve metal olmayan (tercihen cam) bir kap içinde. yarım kiloluk kavanoza süt konur 1çorba kaşığı kadar kefir mayası atılır ve süt iyice karıştırılır.  plastik kaşıkla karıştırıyorum (demir kaşık kullanmayın )kapağını kapatıp  bir beze sarıyorum ve karanlık bir ortamda bekletiyorum30 saat kadar bekledikten sonra, Mayalanmış süt madeni olmayan bir tel süzgeçten ya da tülbentten süzülür. süzgeç üzerinde kalan daneler tekrar maya olarak kullanılır. Kefir mayası (taneleri) hemen kullanılmayacaksa Saklanmak istendiği zaman daneleri örtecek kadar bardağa su koymak gerekir. kavanoz içinde buzdolabında saklanır. Bazıları kefir tanelerini saklamadan önce yıkarlar.





















Neden kefir tüketmeliyiz?
KEFİRİN FAYDALARI
-Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişiminde olumlu etkiler.
-Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
-Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
-Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır.
-Diş çürüklerini önler.
-Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür.
-İştah açar ve beslenmeye güçlü destek olur.
-Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görev yapar.
-İshale ve kabızlığa iyi gelir.
-Kansızlığı  önler ve kan bozukluğunu giderir.Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
-Görme yeteneğini güçlendirir.
-Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
-Zeka gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
-Astım ve allarjiye karşı direnç oluşturur.
-Çocukların büyümesinde doğal koruma ve güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
-Büyümeye güçlü destek sağlar.
-Boy uzamasına ve sağlıklı gelişime yardımcı olur.
-Ergenlik dönemine pozitif etkinlik katar.
-Hormon dengesini sağlar.
-İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.
-Zihinsel ve fiziksel gelişime benzersiz katkı sağlar.
-Beyin hücrelerini aktifleştirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.
-Aşırı şişmanlamaya veya zayıflamaya karşı frenleyici görev üstlenir.
-Sindirim sistemini inşa eder ve tam beslenme sağlar.
-Sindirim esnasında protein sentezine olumlu yardım eder.
-Bağırsak florasını inşa eder.
-Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
-Vitamin ve Minareller arasında işbirlikçi yapısıyla simbiotik çimento görevi görür.
-Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkiler yapar.
-Ciltteki yağlanmayı ve kepeklenmeyi önler. Saçları kuvvetlendirir.
-İç ve dış kanamalarda kanamaları durdurmaya yardımcı olur.
-Yanıkların hızlı iyileşmesini sağlar.
-Dokuları tamir eder.
-Vücudun sıvı dengesini optimum seviyede tutar.
-Dna sentezini ve yenilenmesini olumlu etkiler.
-Hücrelerin oksijen almasında etkili görev üstlenir.
-Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olmasında unutulmaz bir partnerdir.
-Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlar.
-Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkandır.
-Cinsel fonksiyonların devamlılığında aktiflik kazandırır.
-Vücudun bütün organlarının uyumlu ve senkronize çalışmasını düzenler.
-Kanı temizler, klosterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür.
-Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.
-Uykusuzluğu giderir. Spor yapanlar için enerji deposudur.
-Ferahlatıcı hoş kukusu ve benzersiz tadıyla rahatlık verir, dinlendirir ve gevşetir.
-Yemeklerde keyfinize keyif katar.
-Hazmı kolaylaştırır.
-Diyet yapanlar için en ideal içecektir.
-Kilo aldırmaz ve beslenme sentezi oluşturur.
-Kemoterapi tedavisi sürerken vücudun güçlü kalmasını ve beslenmenin devamlılığını sağlar.
-Kas kasılmalarını ve krampları önler.
-Selülitlere karşı etkindir.
-Yağ dokularını çözümleyici fonksiyon içerir.
-Sindirim sistemindeki trafiği düzenler.
-Birçok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
-Başta üreme hormonları östrojen, progesteron, testesteron olmak üzere kortizon, ensülin, trioid, serotonin ve adrenal hormonları üzerine olumlu etkiler yapar.
-Mide asitleri ile salgıların düzenli ve verimli üretilmesine katkıda bulunur.
-Alkol alanlar açısından kaybolan vitaminleri geri alımında tam bir takviye sağlar.
-Zehirlenmelere karşı kanı temizler.
-Vücuda giren siyanürü etkisizleştirir.
-Saç dökülmesini azaltır.
-Doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç alanlara yardımcı olur.
-Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğünden; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi üstlenir.
-Sinir sistemini sürekli reorganize ettiğinden çelik gibi güçlü yapı oluşturarak sakinlik ve rahatlık verir.
-Antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
-Menopoz dönemindeki riskleri azaltır.
-Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
-Damar sertliğini engeller.
-Kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına destek sağlar.
-Osteoporoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.
-Prostat ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
-Adale kasılmaları ile felce karşı etkindir.
-Ellerdeki titremeler ile bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını önler.
-Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
-Sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklardaki uyuşma ile karıncalanmaları azaltır.
-Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu engeller.
-Serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.
-Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler yapar.
-Genç yaşlanmayı sistemize eder.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN LİNKE TIKLAYIN  http://kefirci.com

3 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Hemen deneyeceğim, eline sağlık.

nergis mevsimi dedi ki...

Gerçekten faydaları saymakla bitmez,uzun süre mayalayıp,içtik ama sonra uzun yolculuklar gibi nedenlerle ilgilenemedim,yaşatmayı başaramadım.Sevgilerimle...

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

ıhlamurcum faydalı olduğu kadar tadı güzel her gün mayalıyorum

nergis mevsimi tşklr bendende sevgiler