MALZEMELER
1su bardağı süt( fazla poğaça olsun isterseniz 2 bardak süt koyun )
1 su bardağı maden suyu
2 yumurta,birinin sarısı üzeri için
yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı çiçek yağ
2 yemek kaşığı maya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇİ VE ÜZERİ İÇİN
krem peynir yada labne (sürülebilen yumuşak peynir)
maydonoz
susam (isterseniz olmasada olur)
YAPILIŞI
Mayayı bir yemek kaşığı şekerle 1 çay bardağı ılık süt ilave ederek karıştırın 10 dakika beklesin kabarması için,yoğurma kabına yumurtaları 1çay bardağı şekeri,kalan sütü,maden suyunu kabarmış olan mayayı karıştırın aldığı kadar un koyarak toparlanabilir yumuşaklıkta hamur yapın
1saat kadar mayalanmasını bekleyin .
hamurdan yumurtadan küçük parça koparın yuvarlayın tepsiye sıralayınÜzerlerine yumurta sarısı sürün susam serpin sürün 15 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyip 200derece ısıtılmış fırında pişirin
susam (isterseniz olmasada olur)
YAPILIŞI
Mayayı bir yemek kaşığı şekerle 1 çay bardağı ılık süt ilave ederek karıştırın 10 dakika beklesin kabarması için,yoğurma kabına yumurtaları 1çay bardağı şekeri,kalan sütü,maden suyunu kabarmış olan mayayı karıştırın aldığı kadar un koyarak toparlanabilir yumuşaklıkta hamur yapın
1saat kadar mayalanmasını bekleyin .
hamurdan yumurtadan küçük parça koparın yuvarlayın tepsiye sıralayınÜzerlerine yumurta sarısı sürün susam serpin sürün 15 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyip 200derece ısıtılmış fırında pişirin
fırından çıkan poğaçalar soğuduğunda enlemesine kesin ama koparmayın içine krem peynir sürelim kapatalım ağız kısmına taşıralım biraz peyniri ince doğradığımız maydonaza batıralım serviz tabağına dizelim
AFİYETOLSUN
1 yorum:
ellerine sağlık canım ben de arda yaparım çok severiz epeydir yapmadığımı farkettim:))
Yorum Gönder