30 Eylül 2012 Pazar

LORLU SÜTLÜ BİBER TURŞUSU


MALZEMELER
3 kiloluk kavanoz için.
1 kilo biber. Ben yarısını acı biber kullandım ki acılı çok daha nefis oluyor. Tercih sizin.
1 kilo tuzlu veya tuzsuz lor. Tuzsuz kullanırsanız tuzunu damak zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz.
1 kilo süt.
YAPILIŞI
biberlerimizi yıkayıp kurulıyalım
Yemesi kolay olsun diye ben biberleri lokmalık doğradım. Daha sonra kavanoza bir sıra biber bir sıra lor olmak üzere biber ve lor koyulur. Üzerine 1 kilo süt ilave edilir. Süt miktarı lor ve biberi tamamen örtecek şekilde olmalıdır. Tıpkı normal turşu kurarken konulan su miktarı kadar. Ben buzdalobında altına bir kap koyarak15 gün beklettim ara ara(1 hafta kadar) üzerine biriken suyunu kağıt havluyla aldırıp suyu kalmadığında üzerine zeytin yağ döktüm ve daha sonra yemeğe başladım. 
AFİYET OLSUN

6 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Müjgancım, bu hafta bu tarifi ikidir görüyorum, demekki yapmammız lazım.Eline sağlık.

Pie Kurabiye dedi ki...

Müjgan'cım ben bunu hep dışarıda yedim.Ama kendim yapıcam çünkü çok güzel olmuş senin yaptığın.Ellerine sağlık.

fatoşun mutfağı dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Tadını biliyorum kayınvalidem Makedonya Göçmeni ve her sene yapıyor kavanoz kavanoz veriyor sağolsun. Dünde gittiğimizde verdi yine yeni yapmiş:)))
Ellerine sağlık,
Sevgiler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bende denemiştim gerçekten nefis oluyor ellerine sağlık Göçmen biberide diyorlar bu tarife sevgiler...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Demek ki sadece fabrikasyon olmuyormuş ve biz de yapabiliyormuşuz bunu:) Yani zor değilmiş aslında be Müjgancım. Sağol paylaşımın için. Ellerine sağlık, afiyetler olsun..

KALBE GİDEN YOL dedi ki...

Merhaba Müjgan ablacığım ben Sibel,sizinle tanışmak çok güzeldi çok memnun oldum:)Bundan sonra bende takipçinim!
Ablacığım bu biberi bende birkaç blogda gördüm ama hiç yemedim sanırım çok lezzetliki bu kadar yapan var, hemen denemeliyim. Ellerine sağlık.Birde dolapta dayanma süresi ne kadar öğrenebilirmiyim!