22 Nisan 2013 Pazartesi

ISIRGAN OTLU ÇARŞAF BÖREĞİ



HAMURU İÇİN
1Kilo un ,su ,tuz,2 kaşık sirke

    İÇ MALZEME
ısırgan otu
2Pırasa veya kuru soğan
250 gram çökelek
1 Su bardağı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN
İçinden kalan yağ,yumurta sarısı



YAPILIŞI
Hamur malzemesiyle yumuşak bir hamur yapın,1 saat dinlensin.Yıkanmış olan iç malzemeyi doğrayıp hepsini karıştırın.Hamuru 8tane beze yapın,20 santim kadar açın,üst üste aralarına yağ koyarak sıralayın yarım saat dinlensin,Bir başka tepsiye ters çevirin hamurları başlayın tek tek açmaya sofra bezini üzerinde hamurları sağa sola çekerek açabildiniz kadar açın ,yırtılırsa önemli değil.Yarısına hazırladığınız içten serpin,boş kalan yere fırçayla yağ serpin,bezin uçlarından tutarak kaldırın rulo şeklini alsın ,tepsinize dolayarak yerleştirin.Kalan yağı ve yumurta sarısını çırp üzerine sür.250 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Ellerine sağlık. Hamarat hanım böyle kendi açar yufkasını mis gibi olur böreği:))))

sarımutfak-hande dedi ki...

bir kez yedim ısırganlı börek beğenmiştim buda güzele benziyor ellerine sağlık canım

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

ada deniz teşekkür ederim el açması başka oluyor :)


handecim teşekkürler
sevgiler

ihlamurcum dedi ki...

Müjgan,bunlar nefis olmuş.Isırganlı böreği çok seviyorum ama artık bende hazır yufkayla yapmayacağım,eline sağlık.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Müjgancım; el açmasını yapıyorum da bu çarşaf olayına girmeye bir türlü cesaret edemiyorum.. Ellerine sağlık, ne güzeldir kimbilir canım :)

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

lezzetli somunlar :serapcım el açmasından daha kolay çarşaf böreği dene vazgeçemezsin
sevgiler


ıhlamurcum: dilek teşekkürler tadına vardın tabi öğrendin çarşaf böreğini:)) hazır yufka gerektiğinde kullanıyoruz ama el açmasının yerini tutmuyor
sevgiler