13 Nisan 2013 Cumartesi

KÖMBE


peynirli  tatlar yarışması için yaptığım  kömbe tarifi








HAMURU İÇİN
 1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya , tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
beyaz peynir
Maydanoz,karabiber 
ARALARINA SÜRMEK İÇİN
150 gr tereyağı veya margarin
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta 2 kaşık yağ
YAPILIŞI:
Önce  hamur malzemelerimizle yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamur mayalanınca,hamuru sekiz parçaya bölün
Üst resimde gördüğünüz gibi,üç parçayı fazlaca büyütmeden açıp yağlayın ve zarf şeklinde katlayın.Dördüncü bezeyide açıp yağlayın,katlamayın
Katladığınız üç hamuru dördüncü parçanın ortasına koyup,bohçalayın.
ikinci dörtlü grubumuzada aynı işlemi uygulayın.Yarım saat kadar dinlendirin.
Bu arada içinizide hazırlayın 
Dinlendirilen hamurlardan birini açıp,fırın tepsisine yerleştirin.Hazırladığınız içi üzerine serin.
İkinci hamuruda açıp son katı oluşturun.üzerine yumurta ve yağı karıştırıp sürün.dilimleyerek fırına verin.
 kıymalıda yapabilirsiniz  öylede çok güzel olur
afiyetolsun

1 yorum:

PaSaSofraM dedi ki...

nekadar güzel bisey bu böye hmmm olsada yesem diyecem ama diyemiyorum diyetteyim cünkü :))
ellerinize saglik