29 Eylül 2013 Pazar

BATON PASTA


MALZEMELERMalzemeler.
5 yumurta.
4 kahve fincanı şeker.
4 kahve fincanı un.
1 çay kaşığı kabartma tozu.


Kreması için..
3 su bardağı süt.

4 yemek kaşığı un. 
5. yemek kaşığı şeker

1 poşet krem şanti
1 yumurta sarısı

 muz ve kaysı



YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri  5 dakika mikserle çırpın unu ve kabartma tozunu eleyerek katın ve tahta kaşıkla karıştırın yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün 230 derecede ısınmış fırında 12 ,15dakika pişirin fırın ısısı yüksek olmasının sebebi kek ince kurumasın hemen pişsin diye (hafif pembeleşince çıkarıyoruz)
kek soğurken kremasını pişirelim süt,un,şeker,yumurta sarısı karıştırıp pişirelim biraz soğuduğunda mikserle çırpalım krem şantiyi ilave edip  3 dakika kadar daha çırpalım kremamız  hazır.
bu arada kek soğumuştur 3 eşit parçaya keselim aralarına krema sürelim doğradığımız meyvelerı serpiştirelim  2 kata aynı işlemi uygulayalım  son katta kremayı her tarafına sürelim üzerini meyvelerle süsleyip  dolap bir gece bekletip servis edelim 
afiyet olsun 

2 yorum:

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık.sayfam aeklıyorum.tarıflerının takıpcısıyım.bende sayfama beklerım.sevgılerımı bırakıyorum

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Pandispanyası evde pişmiş pastanın lezzeti bir başka oluyor Müjgancım.. Tadını burdan alır gibi oldum valla :) Ellerine sağlık canım..