5 Kasım 2013 Salı

KEDİLLİ ÇİT PASTA





MALZEMELER
2 paket kedili bisküvi ıstatmak için 1 su bardağı süt

muhallebisi için  1kilo artı 1 su bardağı süt
3 kahve incan un 3 fincan şeker  1 yemek kaşığı haşhaş( tohum)  2 yemek kaşığı  margarin 
1 paket vanilya
üzerini süslemek  için bir kahve fincanı kremşanti yarım kahve fincanı süt



YAPILIŞI
Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ve margarini ,haşhaşı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın.
uçlarını biraz keselim kedillerinin kalıpta düşmeden dursunar1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun. Kedi dili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın.  Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinde 1 saniye kadar batırın, fazla batırırsanız bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir
Kelepçeli kalıba bisküvilerin ıslanmış yeri iç tarafa gelecek şekilde yanyana aralıksız dizin.kırıklarıda tabanına sıralayın muhallebinin bir kısmını dökün bisküvi sıralayın tekrar muhallebi 3. kez yine aynı işlemi yapın en son  muhallebi 
 krem şantiyi  çırpıp, krema sıkma torbasına koyarak süsleyin.biraz haşhaş serpin 
Pastayı bu şekilde buzdolabında bir gece beklettim 
Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın.
Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servis yapalım 

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: