PASTA,KURABİYE,BÖREK,ET VE SEBZE YEMEKLERİ ,SALATALAR " aradığınızı bulabileceğiniz lezzetli bir blog
5 Kasım 2013 Salı
KEDİLLİ ÇİT PASTA
MALZEMELER
2 paket kedili bisküvi ıstatmak için 1 su bardağı süt
muhallebisi için 1kilo artı 1 su bardağı süt
3 kahve incan un 3 fincan şeker 1 yemek kaşığı haşhaş( tohum) 2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
üzerini süslemek için bir kahve fincanı kremşanti yarım kahve fincanı süt
YAPILIŞI
Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ve margarini ,haşhaşı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın.
uçlarını biraz keselim kedillerinin kalıpta düşmeden dursunar1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun. Kedi dili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın. Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinde 1 saniye kadar batırın, fazla batırırsanız bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir
Kelepçeli kalıba bisküvilerin ıslanmış yeri iç tarafa gelecek şekilde yanyana aralıksız dizin.kırıklarıda tabanına sıralayın muhallebinin bir kısmını dökün bisküvi sıralayın tekrar muhallebi 3. kez yine aynı işlemi yapın en son muhallebi
krem şantiyi çırpıp, krema sıkma torbasına koyarak süsleyin.biraz haşhaş serpin
Pastayı bu şekilde buzdolabında bir gece beklettim
Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın.
Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servis yapalım
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder