29 Mart 2014 Cumartesi

RULO POĞAÇA


MALZEMELER
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
tuz
susam
çörek otu
Alabildiği kadar un

iç harcı:
2 su bardağı beyaz peynir, yada çökelek yarım demet maydanoz
YAPILIŞI

Kuru mayayı ılık sütle ıslatıp 10-15 dakika bekletin. Yumurtaların sarısını poğaçanın üstü için ayırın. Yumurta akı, sıvı yağ, tuz ve unu ilave edin yoğurun. Hamurun üstüne nemli bir mendil örtüp 15-20 dakika mayalandırınPeynir ve maydanozu karıştırın. Mayalanan hamuru 2 bezeye bölün. Hamurların altını ve elinizi yağlayarak elinizle yavaş yavaş büyütün. Boyuna harcı koyun. Hamurun iki ucunu ortada birleştirin. Yağlanmış tepsinin enine doğru, birleştirdiğiniz taraf alta gelecek şekilde koyun. Diğer hamuru da aynı şekilde yapıp fırın tepsisine yan yana koyun.Üstüne yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpin. Tepside 5 -10 dakika daha mayalandırıp 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.dilimleyerek servis edin 
AFİYET OLSUN 

4 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

uzun zaman sonra sevdiğim bu bloga yorum yapıyorum.pratik ve lezzetli görünüyor..ellerine sağlık canımm

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Değişik şekilli olmuş Müjgancım, çok keskin bıçakla fazla dağıtmadan kesmek lazım :)) Ellerine sağlık arkadaşım..

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

fatoşcum sağol canım her zaman beklerim

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

aynen öyle yaptım serapcım teşekkür ederim :)