19 Mart 2014 Çarşamba

SÖKE TAM BUĞDAY UNUNDAN BAZLAMA





MALZEMELER
1 kilo un (söke tam buğday unu )
 ılık su
1,5 yemek kaşığı toz maya 
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı  kaşığı tuz




 YAPILIŞI
 şekerin ve mayanın bulunduğu karışımı ılık suda eritmeniz gerekiyor. Hemen sonrasında karışıma tuzve un katarak sonrasında yumuşak bir kıvamda olacak şekilde yoğurun
hazırladığınız hamurun üzerini örtün ve yaklaşık 2 saat bekleyerek hamurun 2 katına kadar çıkmasını bekleyin
Dinlenmiş olan hamuru beşe ayırarak bezeleyin. . Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra açmaya başlayabilirsiniz. 1,5 santim  kalınlığında olacak biçimde açtığınız hamurları yeniden  10 dakika kadar bekletin.
Eğer hamurunuz hazır ise orta büyüklükteki ocağınızda teflon tavanızı ısıtmaya başlayın ve ortalama birkaç dakika sonra hamuru teflon tava üzerine koyun. İki tarafını da pişirmek için belirli aralıklarla bir spatula yardımıyla pişmekte olan hamuru çevirin. Ara ara sağa sola iterek daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: