Malzemeler:
2 su bardağı Maş fasulyesi.
Taze soğan.
maydanoz.
dereotu.
Pulbiber.
mısır
Sos:
1 diş sarımsak.
2 çorba kaşığı sirke.
zeyrinyağ.
nar ekşisi.
yarım limon.
tuz.
YAPILIŞI
Haşladığımız fasulyelerimizi kapaklı bir kaba koyalım. Yeşilliklerimizi güzelce yıkayalım ve minik doğrayıp fasulyelerimize ilave edelim. Sos malzemelerini karıştıralım ve fasulyelerimize ekliyelim.
Güzelce karıştıralım, kabımızın kapağını kapatalım ve buzdolabına kaldıralım. Arada kapaklı kabımızı sallayarak fasulyelerimizn sosunu iyice çekmesini sağlayalım.
Servis tabağımıza boşaltıp ikram edelim...
NOT:
Sos:
1 diş sarımsak.
2 çorba kaşığı sirke.
zeyrinyağ.
nar ekşisi.
yarım limon.
tuz.
YAPILIŞI
Haşladığımız fasulyelerimizi kapaklı bir kaba koyalım. Yeşilliklerimizi güzelce yıkayalım ve minik doğrayıp fasulyelerimize ilave edelim. Sos malzemelerini karıştıralım ve fasulyelerimize ekliyelim.
Güzelce karıştıralım, kabımızın kapağını kapatalım ve buzdolabına kaldıralım. Arada kapaklı kabımızı sallayarak fasulyelerimizn sosunu iyice çekmesini sağlayalım.
Servis tabağımıza boşaltıp ikram edelim...
NOT:
maş fasulyesi önceden ıslatılırsa daha çabuk pişer. Fasulyelerimizi güzelce haşlayalım, çok fazla haşlarsak fasulyeler patlıyor, dikkat etmeliyiz. Yaklaşık 20 dakika yeterlidir
Haşladığımız fasulyelerimizi süzelim
Haşladığımız fasulyelerimizi süzelim
1 yorum:
Ben de arada yeşil mercimekle karışık yapıyorum Müjgancım, ellerine sağlık canım, şifa olsun :)
Yorum Gönder