o kadar çok acıkmışız ki balığın pişmiş halini resimleyemedim
levrek
patates
tuz kekik karabiber ,pul biber
tere yağ
1 yemek kaşığı zeytin yağ
YAPILIŞI
balıkçıdan aldığımda levrekleri temizlettim ,yıkadım suyu süzülünce tuzladım kekikve kimyon serptim ,
patatesleri soydum dilimledim 1 yemek kaşığı zeytinyağ pul biber karabiber kekik serptim karıştırdım yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine önce balıkları etrafına patatesleri yerleştirdim balıkların içine 2 parça patateslerin üzerinede bikaç parça tere yağ koydum balık pişirme ayarında200 derece önceden ısıttığım fırına koydum 15 dakika sonra fırını ızgara ayarına getirdim 10 dakikada öyle pişirdim balığımız hazır oldu
AFİYETOLSUN
4 yorum:
Ellerine saglik
ellerine sağlık ben de cuma akşamı için yapacağım çocuklar gelecek çok seviyoruz balık olayını:)
Balığın üzerine tereyağ hiç denemedim. ben hep zeytinyağı koyarım.tereyağ ağır olmaz mı??
adsız hiç ağır olmuyor çok güzel lezzet veriyor
Yorum Gönder