4 Aralık 2014 Perşembe

FIRINDA PATATESLİ LEVREK



o kadar çok acıkmışız ki balığın pişmiş halini resimleyemedim 


MALZEMELER
levrek
patates
tuz kekik karabiber ,pul biber
tere yağ
1 yemek kaşığı zeytin yağ
YAPILIŞI
 balıkçıdan aldığımda levrekleri temizlettim ,yıkadım  suyu süzülünce tuzladım kekikve kimyon serptim ,
patatesleri soydum  dilimledim 1 yemek kaşığı zeytinyağ pul biber karabiber kekik  serptim karıştırdım  yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine önce balıkları etrafına patatesleri yerleştirdim  balıkların içine 2 parça patateslerin üzerinede bikaç parça tere yağ koydum  balık pişirme ayarında200 derece önceden ısıttığım fırına koydum 15 dakika sonra fırını ızgara ayarına getirdim 10 dakikada öyle pişirdim  balığımız hazır oldu 

AFİYETOLSUN 

4 yorum:

HÜLYA DEDEOĞLU dedi ki...

Ellerine saglik

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık ben de cuma akşamı için yapacağım çocuklar gelecek çok seviyoruz balık olayını:)

Adsız dedi ki...

Balığın üzerine tereyağ hiç denemedim. ben hep zeytinyağı koyarım.tereyağ ağır olmaz mı??

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

adsız hiç ağır olmuyor çok güzel lezzet veriyor