9 Şubat 2015 Pazartesi

FELLAH KÖFTE



MALZEMELER
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kimyon

Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
5-6 diş sarumsak
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi

Süslemek için
maydanoz

Köfteleri haşlamak için:
2 litre su
Tuz




YAPILIŞI

bulgur ve irmiği ıslattım kabarınca diğer malzemeleri ilave edip yoğurdum  ve macun kıvamına getirdim, elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi hafifçe ıslatarak ufak köfteler yaptım, bu köftelerin üstüne serçe parmakla bastırıp düğme şekli verdim, tepsiye dizilir.

Sosu için bir tavada yağ ısıtılır, dövülmüş sarımsak hafifçe kavrulur, biber salçası ve domates rendesi  eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirilir.

kaynamış sudan bir kepçe alıp tepsiye döküp sallayın rahatça tepsiden ayrılsın köfteler Kaynayan suya köfteler  atın ve köfteler suyun yüzünü çıktığında pişmiştir kevgirle servis tabağına alınır.

Pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve karıştırılır  en son olarak ince kıyılmış maydanozla süslenir.



afiyet olsun 



10 yorum:

SEVILAY UÇAK dedi ki...

Fellah köftesini daha önce hiç yapmadım hep yemişliğim vardır:)) Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar...

Handanın Tarifleri dedi ki...

Of çok severim üzerine kuru domates ve tursu biberle de nefis olur elinize sağlık ...

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik canimm

cafemis dedi ki...

Ellerinize sağlık,bayılırım,mutlaka deneyeceğim,sevgilerimle...

akasyakokusu dedi ki...

Maraş'ta takalak diye ilk defa öğrenmiştim..Ellerinize sağlık nede güzel görünüyor.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım , sarımsaklı yoğurtla da servis yapılıyor o da lezzetli olur.

sevgiler

Zeynep Aygün dedi ki...

Eline sağlık canım nefis olmuş:)Çok severim..Sevgiler..

gultasarim dedi ki...

ay çok severim bazende domates sosyerıne sarımsaklı yogurtlu sos yaparım..elınıze saglık

CANBOGAZDAN dedi ki...

ellerine saglik Mujgan ablacim cok severim :) sevgiler, Şeyda

sevdicann dedi ki...

Uğraştırıcı bir yemek ama çok lezzetli oluyor..