MALZEMELER
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kimyon
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
5-6 diş sarumsak
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
Süslemek için
maydanoz
Köfteleri haşlamak için:
2 litre su
Tuz
YAPILIŞI
bulgur ve irmiği ıslattım kabarınca diğer malzemeleri ilave edip yoğurdum ve macun kıvamına getirdim, elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi hafifçe ıslatarak ufak köfteler yaptım, bu köftelerin üstüne serçe parmakla bastırıp düğme şekli verdim, tepsiye dizilir.
Sosu için bir tavada yağ ısıtılır, dövülmüş sarımsak hafifçe kavrulur, biber salçası ve domates rendesi eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirilir.
kaynamış sudan bir kepçe alıp tepsiye döküp sallayın rahatça tepsiden ayrılsın köfteler Kaynayan suya köfteler atın ve köfteler suyun yüzünü çıktığında pişmiştir kevgirle servis tabağına alınır.
Pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve karıştırılır en son olarak ince kıyılmış maydanozla süslenir.
afiyet olsun
10 yorum:
Fellah köftesini daha önce hiç yapmadım hep yemişliğim vardır:)) Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar...
Of çok severim üzerine kuru domates ve tursu biberle de nefis olur elinize sağlık ...
Ellerinize saglik canimm
Ellerinize sağlık,bayılırım,mutlaka deneyeceğim,sevgilerimle...
Maraş'ta takalak diye ilk defa öğrenmiştim..Ellerinize sağlık nede güzel görünüyor.
ellerine sağlık canım , sarımsaklı yoğurtla da servis yapılıyor o da lezzetli olur.
sevgiler
Eline sağlık canım nefis olmuş:)Çok severim..Sevgiler..
ay çok severim bazende domates sosyerıne sarımsaklı yogurtlu sos yaparım..elınıze saglık
ellerine saglik Mujgan ablacim cok severim :) sevgiler, Şeyda
Uğraştırıcı bir yemek ama çok lezzetli oluyor..
Yorum Gönder