MALZEMELER
Keki için
6 adet yumurta2 su bardağı .toz şeker3 su bardağı un1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu koymasanızda olıyor ben koymadım yumurta kabartıyor
Süt şerbeti için
1 kg.süt200 gr.süt kreması (1 küçük paket)1 su bardağı.süt tozu
çilek sos için
750 gram çilek
1 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta bir tatlı kaşığı tere yağ
su bardağı 200 lük standart bardak
Yapılışı
Öncelikle malzemelerimizin oda ısısında olmasına dikkat edelim.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım.Yumurta aklarının içine sarı karışmamasına dikkat Yumurta aklarıyla şekeri birleştirip,mikserin yüksek devriyle kar haline gelene dek çırpalım.Ayrı bir kapta kuru malzemeleri birleştirelim.
Kar haline getirene dek çırptığımız karışıma,yumurta sarılarını ekleyelim.
Çok kısa süre çırpıp,mikseri bırakalım.
Unu azar azar karışıma ilave edip,yumurtaları söndürmeden spatula yardımıyla karıştıralım.alttan üste çırpmadan karıştırın
Bütün un bitip,karışım homojen bir hale geldiğinde,yağladığımız diktörgen borcama (büyükboy)döküp yayalım.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında,yarım saat pişirelim.
Fırından çıkan pandispanyayı iyice soğuyana kadar bekletelim.
kürdanla delikler açalım sütü daha iyi çeksin
süt şerbetini hazırlayalım.
Sütü,süt tozunu ve kremayı bir kapta buluşturup,çırpıcıyla çırpalım.
Pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım.
Soğuyan pandispanyanın üzerine sütü azar azar,yedire yedire dökelim.
Bir kerede dökmeyin
Bütün süt bittiğinde strech filmle sarıp,buzdolabında bir gece bekletin.
çilek sosumuz için çilekleri ayıklayıp yıkayalım rondodan geçirelim tencereye alalım üzerine şekeri döküp pişirelim biraz kaynayınca 1 kaşık nişastayı yarım bardak suda eritip çileklerin üzerine ilave edelim yoğun bir kıvam aldığında ocağı kapatalım tere yağını ilave edelim kekimizin üzerine dökelim soğuduğunda servise hazır
2 yorum:
nefis bi tatlı ellerinize sağlık
Ellerine sağlık Müjgan hanımcım. Çilek soslu benimde aklımda. Nefis görünüyor. Afiyet olsun
Sevgiler
Yorum Gönder