4 Ekim 2017 Çarşamba

SALEPLİ KURABİYE



MALZEMELER

100 gr yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağıı sıvı yağ
1 çay bardağı buğday nişastası
1 türk kahve fincanı pudra şekeri
1 su bardağı toz salep
1 yumurta
Un
YAPILIŞI

Un ve nişasta hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve yoğurun.
Yavaş yavaş un ve nişasta ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
Ben kömbe kalıbıyla yaptım siz istediğiniz sekili verin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
 fazla pişirmeyin.
afiyet olsun

1 yorum:

Figen Karavas dedi ki...

Ilginç. Eminim ağızda dağılan bir lezzet. Mutlaka denemek lazım. Eline sağlık canım 😚😚😚