Dünürüm şenay hanımıın yaptığı patlıcanlı ay çöreği. Ellerine sağlık diyorum ve tarifini paylaşıyorum
1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvı yağ,tuz alabildiği kadar un poğaça hamuru gibi yumuşak bir hamur olsun.içi için 2 büyük patlıcan küçük küp şeklinde doğrayın 1 domates rendesi 1 küçük soğan,sıvı yağ vetuzunu ilave edip pişirin.hamurdan küçük bezeler yapın ince açın iç malzeme koyup yuvarlayıp ay şekli verin üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısınmış fırında pişirin
1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvı yağ,tuz alabildiği kadar un poğaça hamuru gibi yumuşak bir hamur olsun.içi için 2 büyük patlıcan küçük küp şeklinde doğrayın 1 domates rendesi 1 küçük soğan,sıvı yağ vetuzunu ilave edip pişirin.hamurdan küçük bezeler yapın ince açın iç malzeme koyup yuvarlayıp ay şekli verin üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısınmış fırında pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder