Sansebastian kek
Malzemeler
– 700 g Pınar Beyaz
– 100 g Pınar Krema
1 küçük paket labne peyniri
– 2 yemek kaşığı mısır nişastası
– 200 g şeker
– 210 g yumurta (büyüklüğüne göre 3 veya 4 adet)
– 1 paket şekerli vani
Yapılışı
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Peynirler,Krema ve toz şekeri homojen oluncaya kadar düşük devirde çırpın. Ara ara alt üst karıştırarak peynirin iyice karışmasını sağlayın. Mısır nişastası ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıdı kolay şekil alması için önce buruşturun. Karışımı kalıba süzgeçten geçirerek dökün. Hava kabarcıklarını söndürmek için kalıbı hafifçe tezgaha vurun. 200 derece ve turbosuz sadece alt üst ısı ile fırında 30-35 dk pişirin. Tüm yüzeyin benzer oranda kızarması için fırına koyduktan 20 dakika sonra tepsiyi çevirebilirsiniz. Fırından çıkınca 1 saat ılımaya bırakın. Dolaba koyup en az 5 saat bekletin servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder