Taze soğanlı tepsi pidesi
HAMURU İÇİN
6 su bardağı un
1paket maya
tuz,su
İÇİ İÇİN
1demet taze soğanın yaprakları isterseniz tamamını kullanabilirsiniz
1 su bardağı lor
Pul biber,tuz,
ÜZERİ İÇİN
1yumurta sarısı
1fincan sıvı yağ
YAPILIŞI
2,5 bardak suyun içine maya ,unu ve tuzu koyup yumuşak bir hamur yapın hamuru mayalanması için bekletin.kabaran hamuru 2 parçaya bölün.yaglanmis tepsiye1parcasini tepsinin büyüklüğüne göre elinizle bastırarak açın ,hazırlamış olduğunuz malzemeyi koyun sonra diğer hamuru tezgahta biraz açın soğanların üzerine kapatın hamurun üzerine yavaş yavaş bastırarak alt üst kenarları birleştirip bıçakla kare dilimler kesin üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürün varsa susam serpin.
220 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkınca bez örtüp üzerine tepsi kapatın yumuşaması için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder