3 Haziran 2021 Perşembe



Taze soğanlı tepsi pidesi


HAMURU İÇİN

 6 su bardağı un

1paket maya

tuz,su

İÇİ İÇİN

1demet taze soğanın yaprakları isterseniz tamamını kullanabilirsiniz

1 su bardağı lor

Pul biber,tuz,

ÜZERİ İÇİN

1yumurta sarısı

1fincan sıvı yağ

YAPILIŞI

2,5 bardak  suyun içine maya  ,unu ve tuzu koyup yumuşak bir hamur yapın hamuru mayalanması için bekletin.kabaran hamuru 2 parçaya bölün.yaglanmis tepsiye1parcasini tepsinin büyüklüğüne göre  elinizle bastırarak açın ,hazırlamış olduğunuz malzemeyi  koyun sonra diğer hamuru tezgahta biraz açın soğanların üzerine kapatın hamurun üzerine yavaş yavaş bastırarak alt üst kenarları birleştirip bıçakla kare dilimler kesin üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürün varsa susam serpin. 

220 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkınca bez örtüp üzerine tepsi kapatın yumuşaması için.


 


 

Hiç yorum yok: