Ödemiş ve bozdağ da patates üretimi çoktur tarlada kalan küçük patateslere bebbe diyorlarKabuklarıyla pişiriliyor, taze küçük pateteslerle denemenizi öneririm kokulu kokulu çok güzel oluyor.tavayı galgıtarak pişirdiğimizden dolayı adı galgıtma.bende ödemişli ahbablarımdan öğrendim sağolsunlar ödemişden banada getirirler taze patates çıktığında pazarda da bulabilirsiniz bebbelerden.
MALZEMELER
1 kilo bebbe (küçük patates)
yağ
tuz
YAPILIŞI
Bebeleri çok güzel yıkayın kabukları soyulmıyacak biraz büyükleri varsa ikiye bölün küçükleri bütün kalsın tavaya yağı koyun bebbeleri ilave edin tavayı galgıtarak bebbeleri kızartın çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz sıcak sıcak tüketin.
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder